Soepouders

De soepouders zijn een groep ouders die zich engageren om samen met de kinderen verse soep te maken op school, indien mogelijk met zoveel mogelijk groenten uit onze eigen moestuin. Een deel van deze ouders zetelen ook in de ouderraad, maar dit hoeft zeker niet. Je kan er voor kiezen om regelmatig mee te komen helpen of enkel indien de klas van jouw kind aan de beurt is.
Gedurende 13 weken komen de soepouders samen op school om telkens 1 klas te begeleiden bij het maken van twee heerlijke potten verse soep. Zo kunnen alle leerlingen die dag genieten van een kop heerlijke verse soep.

De kinderen wassen en snijden de groenten buiten. De soepouders koken en mixen alles. Daarna delen we de soep gratis uit tijdens de middagspeeltijd.

Bij het soep maken leren de kinderen verschillende vaardigheden: ze leren doorheen de jaren zelf verse soep te maken. Maar ook andere vaardigheden komen hierbij aan bod zoals: de fijne motoriek die we gebruiken bij het snijden van de groenten, verschillende soorten groenten leren kennen, ze leren werken met verschillende hoeveelheden: liters, grammen, … We werken met maatbekers en een keukenweegschaal.
Hierbij trachten we nauw samen te werken met de leerkrachten. We overleggen vooraf welke soep gemaakt wordt. De leerkrachten bekijken welke doelen zij hier nog aan kunnen koppelen in de klas: soorten groenten leren kennen of een echte rekenoefening waarbij de kinderen vooraf berekenen hoeveel groenten ze nodig zullen hebben voor soep voor de hele school.

Wie zich graag aansluit bij de soepouders kan mailen naar mama Lies Mathysen <[email protected]>.

Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®